Ammattilainen

Suomessa tehdyn tutkimuksen mukaan 18–29-vuotiaiden keskuudessa e-urheilu on jo toiseksi suosituin laji, heti jääkiekon jälkeen. E-urheilu alkaa olla salonkikelpoinen tuote Suomessakin. Maailmalla se on huippusuosittu laji muiden, perinteisempien urheilulajien rinnalla. Yhdysvalloissa e-urheilu on kolmanneksi suosituin urheilulaji, heti amerikkalaisen jalkapallon ja koripallon jälkeen.

Myös pelialan koulutusta on tarjolla. Puhtaasti videopelaamiseen keskittyvä koulutus on käynnistynyt Oriveden opistossa Pirkanmaalla. Kajaanissa on koulutuslinja ammattikorkeakoulussa. E-urheilijoilla on myös oma liittonsa, Suomen elektronisen urheilun liitto SEUL (siirryt toiseen palveluun).

Ammattilaisia on jokaisessa maassa, mutta naisten osuus on todella pieni. Tämä pieni sivusto on tehty naisten aseman vankistamiseksi. Tiedämme, että emme voi tehdä paljon, mutta teemme edes jotain.

Naisten asema on sama eri kieliryhmissä

Gaming community specifically is about 90% men, but the number of women might be higher since many women feel its necessary to hide their identity to avoid harassment and verbal abuse. Näin siis englanniksi, eli naiset saattavat piilottaa naiseutensa miesprofiilin alle.

Peliammattilaiseksi opiskelu on verrattavissa huippu-urheiluun, joten opiskeluun kuuluu pelitaktiikan ja pelaamisen lisäksi kehonhuoltoa ja ravinto-oppia.

Naisten kyllä kelpaavat kommentoimaan ja PR-henkilöiksi, mutta ammattilaisjoukkueissa on aivan liian vähän naisia, tai naiset ”laitetaan” pelaamaan vähäpätöisempiä naistenliigoja, jossa rahakin liikkuu paljon vähemmän.